Portada Plástiques “L’arte Urbanu en Metal” ye’l tema del IV Certame internacional de fotografía sobre patrimoniu industrial

“L’arte Urbanu en Metal” ye’l tema del IV Certame internacional de fotografía sobre patrimoniu industrial

by asturnet

Del 3 al 6 d’ochobre Xixón agospia l’amuesa de semeyes perteneciente al cuartu certame internacional de fotografía sobre patrimoniu industrial organizáu pola Fundación Metal Asturias. La esposición ta enmarcada dientro de les IX Xornaes Internacionales de Patrimoniu Industrial que van arrancar nel Paraninfu de la Universidá Llaboral de Xixón con un actu a cellebrar el miercoles 3 d’ochobre a partir de les 17:00 hores.

Nel certame participaron fotógrafos profesionales y aficionaos de cualquier edá y nacionalidá cola única condición de ser residentes n’Asturies y de que la obra nun fuera presentada en nengún concursu anterior. El día 27 de septiembre asoleyose públicamente’l fallu del xuráu nuna rueda de prensa que tuvo llugar nel Centru Cultural Caxastur Palaciu Revillagigedo de Xixón.

El primer premiu del IV Certame Internacional de Fotografía sobre Patrimoniu Industrial fí pa la obra “Passat Industrial III”, del fotógrafu Francisco Jose Gómez Castrillo, de Terrassa. El primer acessit a la obra “Caballos de Acero I”, del madrileñu Ralf Pascual Izarra. Y el segundo acessit fui pa la obra “Hidráulico”, del albaceteñu Juan Paños Fresneda.

Tamién te podria gustar