Portada Conceyos Mieres pon en marcha’l programa de visites al Pozu Santa Bárbara

Mieres pon en marcha’l programa de visites al Pozu Santa Bárbara

by redacción asturnews

El Conceyu de Mieres, al traviés de la conceyalía de Cultura que dirixe Juan Ponte, pon en marcha un programa de visites guiaes al Pozu Santa Bárbara y a la intervención artística “Innerlight”, de Regine Schumann, dexando asina conocer más sobro esti espaciu, primer pozu mineru declaráu Bien d’Interés Cultural (BIC) n’España y sobro la intervención que l’artista alemana fixo na sala de compresores, que se convierte nun gran universu de lluz, rellumu, contrastes y reflexos.

Esa lluz interior cola que Regine Schumann, procedente de familia minera, homenaxa al traviés del so padre a esti oficiu y a esa lluz que ciega cuando se sale al esterior dende lo más fondo de la tierra. Arte y patrimoniu, obra y espaciu vuelven dase la mano nel Pozu Santa Bárbara y estes visites empuestes dexen conocer más en fondura la hestoria del pozu y, coles mesmes, esfrutar de la intervención artística de Regine Schumann y de les pieces que creó espresamente pa la ocasión.

El xuegu llumínicu de la obra de Schumann fai que la esperiencia na sala de compresores sía totalmente distintu pel día que pela nueche y pollo el calendariu de visites empuestes inclúi tamién cites vespertines por que –n’especial na segunda vez– coincidan col anochar. Les visites empuestes programaes van desenvolver nos siguientes díes y horarios:

·Domingo 2 d’abril a les 10.30 y 11.15 hores.

·Vienres 7 d’abril a les 19.30 y 20.15 hores.

·Domingo 9 d’abril a les 19.30 y 20.15 hores.

·Domingo 16 d’abril a les 19.30 y 20.15 hores.

·Vienres 21 d’abril a les 19.30 y 20.15 hores.

·Sábadu 29 d’abril a les 19.30 y 20.15 hores.

·Domingo 7 de mayu a les 10.30 y 11.15 hores.

·Vienres 12 de mayu a les 19.30 y 20.15 hores.

·Sábadu 20 de mayu a les 19.30 y 20.15 hores.

L’actividá y el tresporte dende Mieres son gratuitos, pero ye necesaria inscripción previa al traviés del corréu electrónicu visitaspozusantabarbaraayto-mieres.es, indicando nome, apellíos, teléfonu de contactu, día y vez a escoyer y confirmando si va faese usu o non del tresporte ufiertáu. Les inscripciones pueden faese a partir del próximu martes 21 de marzu.

Estes visites, al cargu de la historiadora del arte y guía oficial de Turismo María Fernanda Fernández Gutiérrez, son una actividá complementaria a la visita que puede realizase de forma independiente a la intervención artística de Regine Schumann nel Pozu Santa Bárbara, abierta al públicu colos siguientes horarios: de martes a vienres de 16 a 20.30 hores y sábados, domingos y festivos de 10 a 14 y de 16 a 20.30 hores.

Tamién te podria gustar