Portada Escéniques Muestra de teatru en Llugones

Muestra de teatru en Llugones

by asturnet

La muestra de teatru de Llugones, una de les más importantes d’Asturies, entama esti vienres la so XIX edición col estrenu d’’Iberia’, de Teatru del Norte. Nestes xornaes, que van durar hasta’l día 26, participarán dalgunes de les meyores compañíes de teatru asturianes, como Margen, Factoría Norte y Higienico Papel Teatro, amás de Teatro del Norte.

El Patronatu Municipal de Cultura de Siero, en collaboración cola Conseyería de Cultura, entama estes xornaes qu’empiecen el prósimu vienres 19 d’agostu y van durar hasta’l 26.

La Casa Cultura de la localidá sierense va acoyer l’estrenu d’’Iberia’, de Teatro del Norte, que pretende ser la segunda parte de la triloxía teatral qu’Etelvino Vázquez empezó con ‘Pasajero de las sombras’. Amás d’esta obra, esta compañía va representar ‘El viejo celoso’ de Cervantes, qu’estrenó nel Campoamor nel pasáu mes d’abril.

El martes el grupu de Teatro Ningures, lleva a escena ‘Tartufo’ de Moliere. Y el miercoles, la compañía Margen va representar ‘Xulia’ de Strindberg.

El xueves, Higienico Papel torna con ‘Shower Power, A la ducha!’; y el viernes, pa terminar, Factoría Norte representará la obra infantil ‘Son-nidos’ a les siete la tarde.

Tamién te podria gustar