Portada Conceyos Los estudiantes de Primaria van averase al Teatru Palacio Valdés con Aules a Escena

Los estudiantes de Primaria van averase al Teatru Palacio Valdés con Aules a Escena

by redacción asturnews

Un total de 2.236 estudiantes de Primaria d’Avilés van averase al Teatru Palacio Valdés nuna nueva edición d’Aules a Escena. La obra con la que se abre el ciclo este martes 25 de abril ye “Circo Bombolini”, por parte de una de las compañías de mayor tradición de Asturias, Higiénico Papel.

La obra de güei podrán disfrutala les neñes y neños de 3º y 4º curso. Van representase trés obres qu’axuntewn n aspeutos lúdicos y educativos, “Circu Bombolini”, d’Hixénicu Papel Teatru; “El viaxe de Dorothy”, de Fantastic Company, y “Gaxarte y Cia”, de Acar Teatru.

Avilés vive y afala el teatru en toles edaes. Una de les actividaes de mayor tradición de les qu’entama la conceyalía de Cultura, averando’l fechu teatral a les escueles dende la doble aguada lúdica y didáctica, ye Aules a Escena. Torna al Teatru Palacio Valdés un añu más, con trés propuestes escéniques (en doble función) d’otres tantes compañíes asturianes, que van esfrutar 2.236 estudiantes de Primaria de la ciudá.

Tol humor y la diversión del circu trai la obra cola que se abrir el ciclu esti martes 25 d’abril: “Circu Bombolini”, per parte d’una de les compañíes de mayor tradición d’Asturies, Hixénicu Papel. Podrán esfrutar les neñes y neños de 3º y 4º cursu.

A otru día, miércoles 26, va llegar la vez d’un clásicu de la cultura contemporanea, dende tierres de Oz, en “El viaxe de Dorothy”, de Fantastique Teatru, destináu al alumnáu de 1º y 2º cursu.

Y yá en mayu, el vienres 5, los y les más mayores, de 5º y 6º de Primaria, van enfusar nun bien espacial país de Nunca enxamás nel qu’habiten “Gaxarte y Cia”, de Acar Teatru.

Nos trés casos, con dos sesiones a les 10.00 y a les 12.00 hores. Y a’l rematar cada una de les seis representaciones, el mozu públicu va poder tresmitir les sos duldes y moliciones a los intérpretes, gracies a una charra que va tener una duración averada d’unos 20 minutos.

Los centros escolares d’Avilés que s’inscribieron a esta actividá son los siguientes: Quirinal, La Carriona-Miranda, Enrique Alonso, Palacio Valdés, Sabugo, Versalles, La Toba, Marcelo Gago, C.Y.Y. San Cristobal, Colexu Salesianu Santu Ángel, Principáu, San Nicolás de Bari y Santu Tomás.

Ver Calendariu de representaciones

Tamién te podria gustar