Portada Música El festival cultural Tolo d’Asturies tien yá programa pa 2010

El festival cultural Tolo d’Asturies tien yá programa pa 2010

by asturnet

El xueves 6 mayu, na Casa de los Alberti de Llangréu, va inaugurase a partir de les siete y media la tarde, el festival Tolo d’Asturies10 cola presentación de cursos d’acurdión y el conciertu d’Ignacio Alfayé , Cyrille Brotto y Xuan Nel Expósito. Al día viniente, vienres 7 de mayu, y nesti casu nel Nuevu Teatru La Felguera, tendrá llugar el conciertu “La muyer tien la voz”, con Espido y Mapi Quintana, de magar les ocho y media la tarde.

Yá’l sábadu, nel Recintu ferial Estación d’autobuses de Llangréu y a partir de les 12 hores, va abrise la Feria d’artesanía y gastronomía y la tercer Feria del discu y el llibru n’asturianu, incluyendo na inauguración, la presencia de la Banda de Gaites Conceyu de Llangréu.

A les 12:30 sedrá’l turnu de la Banda de Música Conceyu de Llangréu, y a les 13:15, el de la cantante Tina Gutiérrez. La xornada va pesllase a partir de les nueve lam nueche con un conciertu de Duerna, Felpeyu y Frigg nun espectáculu especial, Dixebra ya IMG.

Tolo d’Asturies10 va terminar el domingu 9 mayu, nel Recintu ferial Estación d’autobuses de Llangréu, con una xornada que va entamar a les 12:30 y onde va poder cuntase cola presencia de la Banda de Gaites La Salle, y colos cantadores de tonada Marisa Valle Roso, Fernando Valle Roso, Raúl Díaz García, Francisco José Fernández Fernández y Mari Celi Fernández Palicio.

Piésllase l’eventu con un conciertu de Jerónimo Granda a les 17:30 y un Espectáculu diseñáu a costa fecha pa Tolo d’Asturies10, tituláu “Homenaxe a la gaita”, que coordina Xuan Nel Expósito y nel que van participar Ramón García Morán (teclaos), Rubén Álvarez (guitarra), Horacio García (baxu y contrabaxu), Chus Castro (batería), Andrés Fernández (gaita), Pablo Carrera (gaita), Chus Solís (gaita), Dani García Argüelles (gaita), Nacho Cuetos (gaita), Adrián Muñiz (gaita) y Andrea F. Joglar (gaita).

Tamién te podria gustar