Portada Fiestes El Conceyu de Bimenes celebra un añu más la Fiesta de la Oficialidá de la Llingua Asturiana

El Conceyu de Bimenes celebra un añu más la Fiesta de la Oficialidá de la Llingua Asturiana

by asturnet

L’escritor, periodista ya investigador de la lliteratura asturiana Lluis Portal Hevia (Villaviciosa, 1964) va ser esti sábadu 6 de xunetu l’encargáu de poner el pregón a la XVII Fiesta de la Oficialidá de la Llingua Asturiana de Bimenes, que se va celebrar na capital del conceyu, Martimporra. Dende’l Conceyu de Bimenes espliquen como “magar les dificultaes económiques d’anguaño, va presentase un programa d’actividaes bien completu qu’inclúi, amás del pregón, la tradicional misa n’asturianu, delles actuaciones de grupos folklóricos, la tamién tradicional xinta popular, la final del XVI Concursu de Gaita de Bimenes y una muestra de cuatriada”. Pondrá’l ramu a la folixa un conciertu de folk.

Concursu de gaiteros y gaiteres mozos

La final del concursu de gaiteros mozos tendrá llugar na pista cubierta del Colexu Públicu de Martimporra, el sábadu 6 de magar les 17’00 hores, nel marcu de la XVII Fiesta de la Oficialidá.

Presencia d’Iniciativa pol Asturianu

Iniciativa pol Asturianu anunció que va tener puestu informativu y de venta de productos na Fiesta de la Oficialidá de Bimenes, como na edición anterior. Con esta presencia Iniciativa pol Asturianu quier siguir dándose a conocer ente los habitantes del conceyu de Bimenes, asina como sofitar una fiesta que pasa per malos momentos económicos.

El programa completu de la Fiesta pue consultase yá na rede.

Programa completu de la Fiesta de la Oficialidá

Tamién te podria gustar