Portada Conceyos Les V Xornaes Cervantines homenaxen al personal sanitario frente al COVID

Les V Xornaes Cervantines homenaxen al personal sanitario frente al COVID

by redacción asturnews

Les V Xornaes Cervantines homenaxen al personal sanitario frente al COVID en “Quixotees na pandemia”. La inauguración oficial va tener llugar esti vienres 9 d’ochobre a les 18.00 hores, y podrá visitase nel Palaciu de Valdecarzana hasta al 18 de payares.

L’amuesa, qu’inaugura l’alcaldesa d’Avilés, Mariví Monteserín, foi producida n’esclusiva pa les Xornaes pola conceyalía de Cultura y l’Institutu Quevedo de les Artes del Humor. El públicu va poder esfrutar de 34 ilustraciones, obra de 30 autores nacionales ya internacionales, de la talla de Gallegu & Rei, Idígoras y Pachi o l’italianu Mauro Biani, humorista gráficu de “La Republica” Magar les dificultaes derivaes del COVID-19, les Xornaes Cervantines d’Avilés algamen anguaño la so quinta edición, y facer con una esposición que precisamente rinde homenaxe a los y les profesionales de tolos ámbitos que fixeron y faen frente a la crisis sanitaria.

Col títulu de “Quixotees na pandemia”, va ser inaugurada pola alcaldesa d’Avilés, Mariví Monteserín, y la concejala de Cultura, Yolanda Alonso, esti vienres 9 d’ochobre, nel palaciu de Valdecarzana, a les 18.00 hores, y podrá visitase hasta’l 18 de payares.

Entamada pola conceyalía de Cultura d’Avilés y l’Institutu Quevedo de les Artes, dependiente de la Fundación Xeneral de la Universidá de Alcalá de Henares, tratase d’una producción realizada espresamente pa les Xornaes, comisariada por Juan García Zarrada, secretariu de la entidá, cola dirección técnica y gráfica de Ricardo Fernández, en representación de la Área de Cultura.

La esposición presenta 34 obres de 30 firmes distintes, la gran mayoría autores españoles con presencia estable en medios partíos por tola xeografía nacional, como ABC, Diariu de Xaén, Diariu de Sevilla, Diariu Sur, L’Adelantráu de Segovia, El Corréu, El Mundu, El País, los dixitales eldiario.es y ElPlural.com, La Vanguardia, Llevante, Norte de Castiella, Noticies Tarragona, Nueva Tribuna, Públicu o TV3, ente otros. Y tamién d’otros países, como l’italianu Mauro Biani (La Republica) o’l venezolanu Edo Ilustráu, de Miami.

La entrada a la esposición ye llibre y gratuita, nel horariu habitual del Palaciu de Valdecarzana, de llunes a vienres, de 11.00 a 13.00 y de 18.00 a 21.00 hores. Caltiense la posibilidá de realizar visites empuestes a la esposición, destinaes tanto a grupos d’escolares como a otros colectivos comenenciudos. Daes les midíes de seguridá frente a la pandemia, los grupos nun van poder entepasar de 20 persones, con usu obligatoriu del mázcaru, y teniendo de guardar la distancia interpersonal de seguridá.

La duración de la visita va ser de 30 minutos, dientro del horariu de 11 a 13.00 hores, de llunes a vienres. Les inscripciones pueden solicitase nel númberu de teléfonu 615 238 962 o na dirección de corréu electrónicu cdcvectorgmail.com.

Tamién te podria gustar