Portada Sociedá Los neños tendrán por primer vegada accesu destacáu a la llingua asturiana nel salón Mercaplana

Los neños tendrán por primer vegada accesu destacáu a la llingua asturiana nel salón Mercaplana

by asturnet

Los neños podrán lleer y falar n’asturianu nel Salón d’ociu navidiegu Mercaplana, que nes últimes ediciones atraxo a una media de 80.000 visitantes. La Oficina de la Llingua de Xixón, que ta acabante repartir 670 axendes pa difundir l’usu del asturianu ente los escolinos del conceyu, rexentará un puestu nel que por primer vegada la llingua asturiana tendrá una presencia destacada nel certame infantil y xuvenil.

A partir del 22 d’avientu y hasta’l 4 de xineru, responsables de la Oficina Municipal de la Llingua pondrán a disposición de los neños qu’accedan a Mercaplana, salón habilitáu nel recintu ferial de Xixón, dos esposiciones interactives en tornu a dos llibros infantiles: ‘La estrella que subiere al cielu’, de Xuan Xosé Sánchez Vicente, y ‘Trasgu’, obra de Reyes Tuero con illustraciones de Berto Álvarez Peña.

Amás de les actividaes asociaes a la llectura d’eses obres, los visitantes podrán tomar parte d’otres iniciatives programaes pola Oficina de la Llingua nel so ‘stand’ del salón infantil y xuvenil, ente les que destaquen sesiones de cuentacuentos n’asturianu.

L’organismu municipal de promoción de la llingua asturiana del Ayuntamientu de Xixón dará-y asina continuidá a la so difusión del idioma ente los ciudadanos más mozos, yá que ta acabante distribuyir un total de 670 axendes n’asturianu ente los estudiantes y profesores de Llingua nos niveles d’Educación Secundaria Obligatoria y Bachilleratu, y los mayestros d’asturianu en Primaria.

Nuna tirada de mil exemplares, el documentu repartíu ente docentes y escolinos pol departamentu que dirixe María Xosé Rodríguez, facilita espacios p’anotaciones a partir d’un calendariu del cursu escolar y con pequeños testos didácticos, ente los que figuren conseyos pa estudiar.

Tamién te podria gustar