Portada Convocatories Les Xornaes de trabayu de Filoloxía Asturiana presenten güei les novedaes sobre’l proyectu de traductor d’asturianu

Les Xornaes de trabayu de Filoloxía Asturiana presenten güei les novedaes sobre’l proyectu de traductor d’asturianu

by asturnet

Les xornaes “Llabor en tienda” lleguen a la so tercer xornada güei miércoles. A les 10 hores Fernando Álvarez-Balbuena García va presentar “Programa d’investigación n’encuestación toponímica”. A les 10:45 hores Patrick W. Zimmerman, de la Universidá de Carnegie Mellon, EE.XX., va presentar el proyectu d’investigación “Nacionalismu domesticáu: l’asturianismu dende la Transición”.

A les 12 la mañana, Alfonso García Leal, de la Universidá d’Uviéu, va presentar el proyectu “Fakilo” d’información bibliográfica de colecciones documentales medievales de la Península Ibérica.

El proyectu ESLEMA van esplicalu Xulio Viejo y María Cueto, a les cinco la tarde, mientres que sobre’l mesmu tema, Roser Saurí i Colomer y Johan Ari Larusson van falar a les 17:45.

Aresenio Coto va pesllar la xornada cola llectura de “El traductor asturianu sobre tecnoloxía Apertium.

Mañana xueves va celebrase la xornada última de “Llabor en tienda” coles últimes presentaciones de los proyectos de llingüística asturiana que tán en marcha n’estos momentos.

Tamién te podria gustar