Portada Convocatories La fin de selmana llega enllena de cine y música a Asturies

La fin de selmana llega enllena de cine y música a Asturies

by asturnet

Redacción.

Esta primer fin de selmana del mes de xunu llega enllena d’actividaes d’ociu. El vienres la FNAC de Parque Principáu va celebrar un conciertu del grupu ‘No apto’ a les 18:30 hores. Nel mesmu van presentar el so discu nuevu ‘Voces’. Esi mesmu día, na Llibrería La Central va tocar el ‘Dúu Mestura’, qu’a primeros d’esti mesmu añu punxo na cai’l so primer trabayu discográficu ‘Agua del norte’.El conciertu, de baldre, va ser a les 19:30 hores y van presentar los temes del so discu, que tán n’asturianu, n’eonaviegu y en castellán y utilicen basicamente la guitarra y les voces del dúu.

El sábadu nel Centru Muncipal Xixón-Sur y dientro de la habitual programación de cine, va pasase la película ‘Le petit lieutenant’. La película pertenez a ún de los más esllumantes y cercanos exemplos de ‘polar’, como se conoz al xeneru negru frances. Esti actu organízase en collaboración cola Alianza Francesa. La película, dirixida por Xavier Beauvois en 2005 cunta la hestoria d’Antoine, recien salíu de l’Academia de Policía que llega a París pa integrase na 2ª división de Policía Xudicial. Caroline Vaudieu, de vuelta al serviciu dempues de salir del alcoholismu, escueye al xoven teniente pa formar parte del so equipu nuna unidá d’elite, “La Criminal”.

Amás el vienres en Xixón, nel Centru Cultural Caxastur ‘Colexata San Xuan Bautista’, el grupu ‘Provisional Danza’ va amosar l’espectáculu ‘40 tipos de vodka’. N’Uvieu, nel Centru Cultural Caxastur San Franciscu 4 va reprentase’l sábadu la obra ‘Para cuándo son las relaciones diplomáticas’ de Teatro Norte.

Tamién te podria gustar