Portada Sociedá Areces inaugura’l llar nuevu de l’ALLA “arguyosu” del so trabayu en política llingüística

Areces inaugura’l llar nuevu de l’ALLA “arguyosu” del so trabayu en política llingüística

by asturnet

El presidente d’Asturies, Vicente Álvarez Areces, particiapó esta mañana na inauguración del llar nuevu de l’Academia de la Llingua Asturiana, asitiáu nel monesteriu de les pelayes d’Uviéu. Nel actu, nel que participó tamién la presidenta de la institución, Ana Cano, el presidente asturianu dixo tar “arguyosu” del “vultable” trabayu desenvueltu nos sos once años de gobiernu pa la normalización y dignificación de la llingua asturiana.

Areces recordó que’l 56 % de los alumnos de primaria de los centros públicos del país cursen anguaño llingua asturiana y qu’en secundaria son más del 17 por cientu.

Les obres d’acondicionamientu del edificiu tuvieron un costu d’unos 110.000 euros que financió’l Gobiernu. Según el presidente asturianu, el llaru nuevu de l’Academia de la Llingua ye reflexu del “tratu dignu” que se da al asturianu, con un presupuestu, afirmó, “de más de trés millones d’euros”.

La presidenta de l’Academia de la Llingua, Ana Cano, reconocó al presidente que cumpliera’l so compromisu d’ameyorar les sos instalaciones y aseguró que col llar nuevu “van poder desenvolver d’una manera muncho más digna’l so trabayu y van disponer de capacidá pa acoyer más alumnos en práctiques, tantu de la Universidá d’Uviéu, como d’otros centros europeos”.

Ana Cano afirmo tamién que nel monesteriu van entendese bien coles pelayes “porque nos xune l’so amor a la llingua y la cultura”.

Tamién te podria gustar