Portada Política UNA denuncia una caza de bruxes sobre la so candidatura europea

UNA denuncia una caza de bruxes sobre la so candidatura europea

by asturnet

Depués de qu’esta tarde la Fiscalía confirmare definitivamente que la candidatura d’UNA nun presenta nengún problema llegal, la Xunta Executiva Nacional d’UNA quier tresmitir la nota que vien darréu:

UNA ye una organización política asturiana, que tien un ámbitu d’actuación esclusivamente asturianu, polo que son insultantes y ridícules dafechu les informaciones que faen referencia a la posible vinculación de la so candidatura con intereses ayenos a los asturianos.

“UNA débese a los sos militantes y dirixe la so actividá política a la sociedá asturiana, y nunca permitiría vese instrumentalizada por naide. Nesi sen, cualquier bilordiu na llinia de que la llista d’UNA ta siendo usada por cualquier sector pa presentase a las eleiciones europees, ye falso, una babayada, un absurdu de dimensiones descomanaes que nun tien nenguna base”.

UNA alvierte que va denunciar por difamación a tol que faiga por esparder un bulu de semeyantes dimensiones que nun tien base nenguna.

UNA presentó 58 avales de cargos electos representativos de tola xeografía estatal y de tol espectru ideolóxicu, pa los que pidimos el máximu respetu ya que gracies a ellos pudimos tar presentes nestes eleiciones adaptándonos a la llexislación vixente. Estos avales namás representan el sofitu d’eses persones a que la UNA pueda exercer el derechu a presentase a las eleiciones, y en nengún casu suponen nengún tipu de vinculación, afinidá política o condicionamientu con respectu a les distintes y variaes organizaciones a les que pertenecen cada una de les 58 persones.

UNA pide el máximu respetu tamién pa los 55 asturianos y asturianes que conformen la so llista, ya que nun se pue poner en cuestión en nengún momentu la honorabilidá de les personas que la componen con insinuaciones tan graves como les que tán sufriendo y que van tener consecuencies irreparables pa delles.

Per otru llau, Unidá Nacionalista Asturiana (UNA) quier agradecer el apoyu que tarecibiendo nes últimes hores dende distintos sectores de la sociedá asturiana que, al igual que UNA, asisten con indignación e impotencia a esta caza de bruxes, a esti auténticu esperpentu que pon nel más absoluto de los ridículos a los que lu esparden.

Tamién te podria gustar