Portada Música Solas van ser el grupu estrella na Folixa de Mieres

Solas van ser el grupu estrella na Folixa de Mieres

by asturnet

El grupu irlandés Solas, un de los meyores conxuntos folk del mundu según el Washington Post, van ser los encargaos d’inaugurar el prósimu 15 d’abril la X Folixa de Primavera de Mieres d’esti añu. A lo llargo de tres díes la villa del caudal va acoyer una edición más d’esti festival que se celebra dende va diez años y ye una referencia fundamental nel calendariu musical asturianu. En prósimos díes, el departamentu de festeyos del Ayuntamientu mierense, dará a conocer el restu de la programación de la Folixa.

La conceyala de fiestes populares Queti Rodríguez adelantró que’l grupu estrella del festival va ser esta banda, orixinaria d’Irlanda y afincada dende va tiempu nos Estaos Uníos, onde goza d’un enorme prestixu, hasta’l puntu de ser considerada pol diariu Washington Post: “un de los meyores conxuntos folk del mundu”. Ganadores

en tres ocasiones del premiu Naird-AFIM al meyor discu de música celta de les isles britántiques, Solas son autores de la banda sonora de la película “Los hermanos MacGullen” y tienen visitao los principales festivales folk del mundu.

La banda gaélico-americana ta compuesta por Seamus Eagan, líder del grupu,(flauta, baxu, mandolina, whistle, guitarra bodhram), Mick MacAuley (curdión y concertina); Eamosn Mc Elholm (guitarra y teclao) y Deirde Scalan (voz). En palabres del so productor Joe Wilson nes actuaciones en directo de Solas: “nun hai dos conciertos iguales, la nuestra música interactúa col públicu y busca la so reacción inmdiata con melodíes mui potentes, que solmenen como una fola”.

El restu del programa de la X Folixa de Primavera va dase a conocer nos prósimos díes. N’anteriores ediciones pasaron pelos escenarios de Mieres artistes del nivel de Carlos Núñez, Capercaille, Hevia, Wolfstone, Tanahill Weavers, los portugueses Gaiteiros de Lisboa o les finlandeses Värtina.

Tamién te podria gustar