Portada Cine ‘Petra’, de Jaime Rosales, gana’l Festival de cine español de Nantes

‘Petra’, de Jaime Rosales, gana’l Festival de cine español de Nantes

by redacción asturnews

Petra, de Jaime Rosales, ganó’l gran premiu Julio Verne y el premiu del xuráu nuevu del Festival de cine español de Nantes, nel oeste de Francia, que compensó’l so amiestu de “fuerza ya intelixencia” na narración d’una traxedia.

“Ye una poesía qu’enceta la busca de la identidá y la crueldá de les relaciones íntimes y familiares, onde lo que nun se diz y amuesa ye tan importante como lo que sí”, destacó del llargumetraxe esta 29 edición, inaugurada’l pasáu 28 de marzu y clausurada’l domingu.

El premiu del públicu estremó a Yuli, de Icíar Bollaín, y el galardón al meyor documental foi pa “Apuntes para una película d’atracos”, de Llión Siminiani, una cinta a caballu ente lo policiaco, lo social y lo autobiográfico, de la que’l xuráu allabó la so creatividá.

“Viaxe al cuartu d’una madre”, de Celia Ricu, llogró’l premiu a la meyor ópera prima. El xuráu consideró qu’esta hestoria “d’anguaño, senciella y púdica, confirma’l talentu de Lola Dueñes y revela el d’Anna Castillo”, les sos dos actrices protagonistes.

El premiu al meyor curtiu foi pa “Un cuentu familiar”, de José Corrolada, y el documental “El silenciu d’otros”, d’Almudena Carracedo y Robert Bahar, ganó’l del xuráu escolar, seducíu por una cinta “emocionante”, centrada na llucha de les víctimes del franquismu contra la impunidá.

Tamién te podria gustar