Portada Sociedá Mieres celebra les primeres xornaes solidaries d’Intercultures

Mieres celebra les primeres xornaes solidaries d’Intercultures

by asturnet

La Conceyalía de Cultura, Educación y Mocedá del Ayuntamientu Mieres, que preside Diana González, entama les primeres Xornaes Intercultures del municipiu, una iniciativa que tien como oxetu enseñar les distintintes cultures al travies de los sos rasgos identificadores y diferenciadores, pero siempre dende la solidaridá y la igualdá ente los pueblos.

Precisamente la igualdá y la solidaridá son los temes que centren la exposición titulada “¿Racista yo?” que a lo llargo d’estes xornaes va poder visitase nes instalaciones del Institutu d’Enseñanza Secundaria Bernaldo de Quirós.

El programa d’estes Primeres Xornaes Intercultura de Mieres empieza esta tarde, a les 19,30 hores, nel Ateneu de Turón con una charla sobre “El pueblo saharaui hoy”, a cargu de l’Asociación d’Amigos del Pueblu Saharaui y la Delegación Saharaui n’Asturies. Al acabar l’actu va facese una degustación de te.

Les xornaes siguen hasta’l vienres día 18, colos siguientes temes: La cultura xitana, la música portuguesa, la cultura vaqueira, la danza brasileña y la cocina del mundu. Estes charles van facese nel salón d’actos de la Casa la Música de Mieres, a les 19, 30 hores.

Tamién te podria gustar