Portada Escéniques La Selmana de les Lletres dedícase esti añu al teatru asturianu

La Selmana de les Lletres dedícase esti añu al teatru asturianu

by asturnet

El teatru va ser el protagonista de la prósima Selmana de les Lletres Asturianes y el dramaturgu Darío Fo podía participar nos actos organizaos pola Conseyería de Cultura si prosperen les conversaciones que se tán calteniendo pa pa cuntar col premiu Noble italianu. Nel cursu de la Selmana compañíes escéniques van percorrer el nuestru país con diversos montaxes en llingua asturiana.

Les Lletres d’esti añu van cuntar tamién na so ventisiete edición con una colaboración ente la Oficina de Política Llingüística y la Institució dels Lletres Catalanes na que’l director teatral Albert Mestres entama un espectáculu sobre testos de poetes catalanes y asturianos.

La Conseyería de Cultura quier repetir l’ésitu de la pasada edición de les Lletres na que’l protagonismu de la poesía contemporánea y la presencia del poeta irlandés Seamus Heaney llevaron esta celebración a un nivel de repercusión mediática y de públicu hasta entós non conocíu. Entós los poetes asturianos ufiertaron dellos recitales en diversos puntos d’Asturies; agora van ser les compañíes teatrales les que lleven la palabra y la escena na nuestra llingua per tol país.

El comisariáu de la XXVII Selmana de les Lletres ta formáu por Ramón d’Andrés y Xuan Santori, per parte de la Conseyería y polos escritores Adolfo Camilo Díaz, Xuan Bello y Ramón Lluis Bande.

Tamién te podria gustar