Portada Convocatories L’asturianismu celebra’l Día de la Nación n’Illas, Villaviciosa, Uviéu y Xixón

L’asturianismu celebra’l Día de la Nación n’Illas, Villaviciosa, Uviéu y Xixón

by asturnet

Les formaciones asturianistes van celebrar el Día de la Nación Asturiana, esti martes 8 de setiembre, en cuatro conceyos distintos: Illas, nel casu d’IX-Bloque por Asturies; Villaviciosa nel casu d’Unión Asturianista; n’Uviéu, Andecha Astur y la UNA en Xixón. Los actos oficiales del Gobiernu d’Asturies van celebrase en Cuideiru.

Bloque por Asturies va celebrar el “Día d’Asturies” colos sos socios de coalición Izquierda Xunida, Los Verdes d’Asturies y la formación Lliberación. Va ser el martes a les 12 en Caizuela, la capital del conceyu d’Illas. Dellos buses van salir p’hacia los actos dende otres llocalidaes.

La coalición Unión Asturianista, formada pol PAS y la URAS, va celebrar el Día de la Nación Asturiana con un actu n’homenaxe al prócer villaviciosín Xosé Caveda y Nava y a la memoria asturianista de so pá y de los Xovellanos, con discursos políticos de Javier López Uría y de Xuan Xosé Sánchez Vicente. Va ser na plaza col nome del homenaxeáu a partir de la una la tarde. Dempués va haber una xinta de xermandía nel Restaurante Amandi (C/San Xuan 41, Amandi, Villaviciosa).

Andecha Astur va celebrar esti 8 de setiembre una manifestación pela cai Uría d’Uviéu cola que va entamar la campaña SOS Asturies, que quier axuntar a otres fuercies polítiques de calter asturianista alredor de la mesma.

Pela so parte Unidá Nacionalista Asturiana (UNA), lo que denomen “una alternativa a los actos oficiales del Día d’Asturies oficial”. Na zona de la Casa de Les Pieces, nel barriu xixonés de Cimavilla, la formación fadrá una riestra d’actos festivos y políticos, que van tener como centru una xinta popular. Les actividaes van entamar a la una la tarde.

Per otru llau, nin FSA-PSOE nin el PP d’Asturies, anunciaron nengún actu de celebración pa esti día.

Tamién te podria gustar