Portada Política Izquierda Xunida considera que la fuelga xeneral “ta siendo un ésitu” n’Asturies

Izquierda Xunida considera que la fuelga xeneral “ta siendo un ésitu” n’Asturies

by asturnet

IX d’Asturies considera un ésitu” la Fuelga Xeneral na nuesa comunidá autónoma. Asina la califica Jesús Iglesias, Coordinador Xeneral d’IX d’Asturies nesta primer valoración, na qu’afirmó que’l siguimientu ye del 87%, convirtiendo a Asturies “na comunidá con un mayor siguimientu y refugu a les midíes del Gobiernu de José Luis Rodríguez Zapatero”.

El siguimientu d’esta Fuelga Xeneral na nuesa comunidá, asegura Iglesias, implica que’l Gobiernu de Zapatero va tener que rectificar la reforma llaboral y tou el conxuntu de midíes qu’apuesten por una salida neolliberal de la crisis y abandonar la idea d’una reforma de les pensiones qu’allongaría la vida llaboral y rebaxaría l’importe de les pensiones.

Jesús Iglesias, Coordinador d’IX d’Asturies, sorraya que la derecha tamién foi ganada. El Coordinador d’IX d’Asturies convida tamién al Partíu Popular y los partíos nacionalistes a recoyer el mensaxe de güei. Iglesias recuerda que la estratexa d’estos partíos foi doble: una vegada consiguíu l’oxetivu de foliar al Gobiernu cola convocatoria de la fuelga, darréu apostaron por debilitar a les organizaciones sindicales ante la hipótesis d’un posible gobiernu posterior de la derecha. “Que recueyan el mensaxe de que el trabayadores y les organizaciones caltienen la so capacidá de convocatoria y de resistencia ante cualquier gobiernu sía Socialista o del Partíu Popular”, afirma Jesús Iglesias.

“Derrotada tamién foi la patronal, esa patronal insaciable qu’hai, por desgracia, nel nuesu nel nuesu país”, sigue Iglesias. El Coordinador d’IX d’Asturies sostien que la patronal pretende caltener la so tasa de beneficios namás a base d’amenorgar costos llaborales, fundamentalmente’l xornal y l’importe de les indemnizaciones por despidu. Iglesias denuncia que la patronal emplegóse a xeitu amenaciando a los trabayadores que pretendíen secundar la fuelga xeneral y éstos supieron aguantar a eses presiones y amenaces.

Tamién te podria gustar