Portada Política IX pide devolver el Presupuestu

IX pide devolver el Presupuestu

by asturnet

IX pide la devolución del presupuestu por atalantar que la rebaxa d’impuestos supón poner en riesgu los servicios públicos. Na so opinión, “el proyectu del PSOE y el PP nun atiende a la reactivación económica, la protección social, la meyora del sector agrariu o la garantía de los servicios públicos”.

Manuel González Orviz, Coordinador d’IX d’Asturies, y Aurelio Martín, voceru parlamentariu d’IX na Xunta Xeneral, presentaron esta mañana la enmienda a la totalidá con devolución al Gobiernu que va defender el próximu vienres basada en que nun escenariu de crisis y fuerte cayida d’ingresos, les alministraciones públiques nun pueden dexase baxar los impuestos si lo que pretenden ye caltener el nivel mínimu de gastos pa sostener l’estáu del bienestar, onde les polítiques sociales, d’educación y sanidá xueguen un papel primordial.

Esti ye’l mesmu argumentu que señala l’Informe Económicu-Financieru qu’acompaña’l proyectu presupuestariu y que pa IX ye una contradicción con que’l mesmu presupuestu contenga una bien significativa rebaxa del tramu autonómicu del impuestu sobre la Renta de les Persones Físiques y una medría de les deducciones d’esi mesmu impuestu. “El presupuestu compromete un amenorgamientu de recursos nel añu 2017”, aseguró tamién el Coordinador d’IX.

Tamién te podria gustar