Portada Convocatories Iniciativa pol Asturianu pon una clas de llingua nel Día d’Ástura esti sábadu

Iniciativa pol Asturianu pon una clas de llingua nel Día d’Ástura esti sábadu

by asturnet

La organización Iniciativa pol Asturianu va tener puestu informativu na xornada organizada pol Colectivo Interferencias nel Muséu del Pueblu d’Asturies, en Xixón esti sábadu 29 de xunu de magar les cinco la tarde. Nel puestu van poder mercase llibros y otros productos de la organización, amás de facese sociu o informase de les acciones entamaes por Iniciativa pol Asturianu.

Amás, a les siete la tarde va ufrise un taller d’iniciación a la llingua asturiana pa les persones interesaes n’averase al conocimientu de la nuesa llingua. Xunto a estes, otres actividaes como xuegos tradicionales, amuesa d’acebache o un recital poéticu con presentación de la revista Formientu, van tar ente les actividaes venceyaes a la llingua y la cultura asturianes preparaes pa esti sábadu. Dempués d’esta primer parte del actu fadráse una presentación del proyectu d’Iniciativa pol Asturianu.

Les actividaes van durar hasta les diez de la nueche, hora prevista de pieslle d’esta xornada a la que pue accedese de baldre y que va celebrase nel Tendayu del Muséu del Pueblu d’Asturies, en Xixón.

Tamién te podria gustar