Portada Convocatories El Conceyu Universitariu pol Asturianu va celebrar el 25 de mayu n’Uviéu esti domingu a les 17 hores

El Conceyu Universitariu pol Asturianu va celebrar el 25 de mayu n’Uviéu esti domingu a les 17 hores

by asturnet

El Conceyu Universitariu pol Asturianu (CUPA), organización independiente asturianista y universitaria na que participen alumnos, maestros, personal d’alministración y servicios y vieyos alumnos, anunció apocayá la presentación de candidatures a les Eleiciones al Claustru de la Universidá d’Uviéu “pa llevar la voz de los universitarios asturianistes al Claustru”. Nun comunicáu unviáu güei anuncien los actos entamaos por mor d’esta campaña, qu’incluyen, esti domingu a les 17 hores, un actu na alcordanza del 25 de mayu de 2008 n’Uviéu.

L’eventu va convertise “nel actu central” de la campaña del CUPA pa les elecciones al Claustru de la Universidá d’Uviéu y va entamar frente al Edificu Hestóricu de la Universidá d’Uviéu a les cinco la tarde. Dende esi llugar va salise nun circuitu hestóricu-cultural pol Uviéu del 25 de mayu de 1808, al cargu del historiador Javier Cubero de Vicente.

Media hora más tarde, a les 17:30, na puerta de la Catedral d’Uvoéu van facer una ufierta floral na alcordanza de los 200 años del 25 de mayu, darréu van intervenir dellos de los candidatos del CUPA y va interpretase l’Himnu d’Asturies y la Marcha Procesional de Llanes a la gaita, que va tocar Xaime Menéndez.

Xunto a estos actos, el CUPA anuncia na nota de prensa, que va organizar otros nos campus de Xixón (el 26 de mayu pela mañana) y de Mieres (el martes 27 de mayu, tamién pela mañana).

El CUPA colgó amás el so programa llingüísticu pa la Universidá d’Uviéu, un documentu nel que desenrrolla “les polítiques progresives pa la normalización del asturianu na Universidá d’Uviéu”.

Programa completu del CUPA

Tamién te podria gustar