Portada Comunicación El 2022 sedrá l’añu d’Asturies nel Festival de Lorient

El 2022 sedrá l’añu d’Asturies nel Festival de Lorient

by redacción asturnews

Asturies va ser l’invitáu d’honor del primer Festival postpandémicu de Lorient en 2022. Asturies, el país celta del director xeneral del Festival interceltique de Lorient (Fil) que se retira a la fin d’esta 50 edición en 2021, va ser el país al que se-y de’l mayor protagonismu nel branu de 2022, pola 51ª edición. Esta mañana, na conferencia diaria de prensa dábase a conocer.

Iñaki Sánchez Santianes, el delegáu n’Asturies nel Festivalintercélticu dende va diez años desplicaba al pie de Lombardía que “vamos Intentar entamar un gran festival, un pocu como los anteriores”. El trabayu preparatorio entamó tá en 2018, cuando se principió la organización d’esta celebración retrasada pola suspensión del Festival l’añu 2021 y facilitando agora la xera a Jean-Philippe Mauras, el nuevu director artísticu del festival.

Como dexara bien a les clares Lombardía na conferencia de prensa de güei “el presidente del Principáu d’Asturies, Adrián Barbón, efectivamente vio los conciertos del martes 10 d’agostu de 2021 en directu al traviés d’Internet”, lo qu’amuesa l’interés del gobiernu asturianu por facer de l’añu que vien un bon escaparate de la cultura d’Asturies nesta cita musical y cultural de los países celtes d’Europa.

El Festival de Lorient yá celebró dos años d’Asturies nes ediciones de 2013 y 1991 nes que’l pabellón asturianu, con una progración bien especial foi referente de tol Festival intercélticu.

Tamién te podria gustar