Portada Fiestes L’Anguleru aporta a Avilés esti sábadu 12 pa recoyer les cartes de la reciella

L’Anguleru aporta a Avilés esti sábadu 12 pa recoyer les cartes de la reciella

by redacción asturnews
Cartelu de la Convocatoria pal sábadu 12 del Anguleru n'Avilés

Esti sábadu 12 d’avientu a les 18 hores na Factoría Cultural d’Avilés va celebrase la Folixa de Nadal, la folixa de los llendadores. Una tarde de xaréu onde los protagonista son los neños y les neñes, xunta los y les Llendadores de la Ría d’Avilés.

Los sos lleales agabitadores de “L’Anguleru” van encargase de recoyer les cartes de la reciella y de repartir, xunto a él, los regalos de Navidá. Amás protexen la nuesa Ría demientres tol añu faciendo llabores de curiáu, llimpieza y repoblamientu (como MAVEA).

Nesti actu d’alredor d’una hora de duración va presentase la torna del Cuentu L’Anguleru del asturianu al inglés (Torna d’Isabel Val profesora d’inglés y gran defensora de la llingua asturiana), al mesmu tiempu que se desenvuelve la presentación de los Llendadores de la Ría d’Avilés, xunto al Nataliegu, cuentacuentos pa rapacinos y la recoyida de cartes pa L’Anguleru polos Llendadores de la Ría d’Avilés; entregando a los guah.es d’un detallín guapu apurríu pol conceyu d’Avilés y dalguna llambionada.

Esti actu, nel que collabora Iniciativa pol Asturianu, ta organizáu pola asociación Garabuxada que promueve la celebración de L’Anguleru como personaxe que trai los regalos a los neños y neñes asturianos, frente a otros modelos esportaos. Un personaxe que ta venceyáu a les tradiciones propies y al usu de la llingua asturiana.

Tamién te podria gustar