Portada Lliteratura L’Arribada dedica’l llunes a la etnografía asturiana

L’Arribada dedica’l llunes a la etnografía asturiana

by asturnet

Dempués de les xornaes d’inauguración d’esta fin de selmana, l’Arribada de Xixón entama’l so espaciu de conferencies y presentaciones, nel Centru Municipal Integráu de L’Arena, sede de les actividaes esti añu.

Güei, llunes 20, a les cinco y media la tarde, inaugurase la esposición de les Obres del III Concursu de Fotografíes de Tierra Astur, que va tar abierta hasta’l 24 de setiembte. A les seis de la tarde va celebrase una mesa redonda embaxo’l títulu “Belenos, 25 años de llucha pol Patrimoniu Asturianu dende la Sociedá Civil”. Media hora más tarde, Jesús F. Torres Martínez, del Departamentu de Prehistoria de la Universidá Complutense de Madrid, va dar llectura a la conferencia “La edá del fierru nel Cantábricu: Etnoarqueoloxía y Etnohistoria”.

A les ocho, Roberto González-Quevedo presenta la so obra “La Cultura Asturiana. Introducción a l’antropoloxía d’Asturies”, asoleyada apocayá con Ediciotes CH.

A les ocho y media inaugurase otra esposición, dedicada nesti casu a l’alfarería negra de Miranda. L’actu va facese con una visita guiada a cargu de Ricardo Fernández, espertu n’alfarería asturiana. Pue visitase hasta’l 15 d’ochobre.

Tamién te podria gustar