Portada Tecnoloxía L’Academia presenta güei “Terminoloxía d’Internet y d’interfaces pa programes informáticos en Llingua Asturiana”

L’Academia presenta güei “Terminoloxía d’Internet y d’interfaces pa programes informáticos en Llingua Asturiana”

by asturnet

Güei, martes 14 d’ochobre, l’Academia de la Llingua Asturiana va presentar, a les 12 hores, nel Hotel Principado d’Uviéu, el llibru “Terminoloxía d’Internet y d’interfaces pa programes informáticos en Llingua Asturiana”, que taeditáu pola propia institución en collaboración col Colexu d’Inxenieros Informáticos, faciendo’l númberu 5 de la coleición “Cartafueyos Normativos”.

Nel actu van intervenir la Presidenta de l’Academia de la Llingua Asturiana, Ana Mª Cano y el Decanu del Colexu d’Inxenieros Informáticos d’Asturies, David Melendi Palacio.

Esti trabayu ye, según l’ALLA, “un primer averamientu normativu al gran ámbitu comunicativu de les Nueves Teunoloxíes y constitúi una primer entrega de les adautaciones terminolóxiques que venía siendo reclamada polos usuarios del asturianu”. Una publicación que la institución académica “afitará ensin dulda la normalización del asturianu nesti terrén”.

Tamién te podria gustar