Portada Música Toli Morilla va actuar na ceremonia d’entrega de los Premios Andrés Solar 2007

Toli Morilla va actuar na ceremonia d’entrega de los Premios Andrés Solar 2007

by asturnet

Según dio anuncia la Xunta pola Defensa de la Llingua Asturiana, la ceremonia d’entrega de los XXIII Premios Andrés Solar va cuntar cola participación de Toli Morilla. El cantautor, “siempres solidariu y dispuestu a sofitar les actividaes de la Xunta”-diz el comunicáu, va ufiertar una selección de los sos cantares más nomaos.

La ceremonia va entamar el próximu sábadu 19 de xineru, a les siete y media de la tarde, nel salón d’actos del Antiguu Institutu Xovellanos de Xixón. Ellí va facese entrega del Pegollu, Premiu Andrés Solar 2007, a l’equipu de fútbol L’Entregu CF en reconocimientu a la so aportación a la visualización y normalización de la llingua asturiana nel ámbitu del deporte. El xuráu de los premios valoró mui positivamente la voluntá firme del equipu na defensa del nome verdaderu del so llugar, L’Entregu, y la so difusión en tou tipu de medios deportivos y xeneralistes.

D’otra banda, faráse entrega de la Madreña Purpurina al secretariu xeneral de la FSA-PSOE Javier Fernández Fernández pola so trayectoria d’ataques y esibiciones de prexuicios contra la llingua asturiana y contra los derechos llingüísticos de los asturianos y asturianes.

L’actu incluirá tamién la tradicional llectura del discursu añal de la Xunta pola Defensa de la Llingua Asturiana nel que se fará repasu de lo que’l 2007 dio se sí no tocante a la realidá de la llingua asturiana. Tamién va haber momentu pa la folixa na espicha que, como vien siendo vezu, va facese en acabando la ceremonia. El preciu pa la espicha ye de 25 euros por persona, los y les que quieran apuntase puen facelo nel teléfonu de la Xunta: 985 229 553.

Tamién te podria gustar