Portada Educación SUATEA califica de “mocada” l’aprebación del Proyectu de Llei d’Educación

SUATEA califica de “mocada” l’aprebación del Proyectu de Llei d’Educación

by asturnet

El sindicatu asturianu SUATEA y la confederación estatal na que s’inxerta STES-Intersindical califiquen nun comunicáu l’aprebación en Conseyu de Ministros del Proyectu de Llei Orgánica d’Educación de “mocada” y de “despreciu” a les propuestes feches al nuevu testu. Pal sindicatu autónomu considera que’l Proyectu “decepciona y frustra les espectatives de les persones y organizaciones que, como la Confederación de STES-intersindical, planteamos que la nueva llei d’educación reflexe un claru compromisu pola escuela pública”. SUATEA-STSE refuga’l nuevu proyectu al nun tener en cuenta les sos propuestes nin satisfaer les sos espectatives y afirma que va cuntar cola so oposición.

Amás d’estes crítiques la confederación intersindical considera que’l testu aprobáu pol Gobiernu central nun solventa asuntos como la potenciación de la escuela pública, la disminución de les ratios pa meyorar la calidá, la elección democrática de los cargos directivos, el fin de les discriminaciones salariales al profesoráu, nin caltién midíes concretes pa prevenir el fracasu escolar n’Educación Primaria.

Otres carencies señalaes por SUATEA-STES son el mantenimientu de la carga horaria de determinaes asignatures en Secundaria, l’accesu diferenciáu pal profesoráu interín, el reconocimientu de les enfermedaes profesionales o la reducción del horariu lectivu a les personas mayores de 55 años.

Tamién te podria gustar