Portada Música Montserrat Caballé va interpretar la ópera italiana Pelagio nel so esrenu n’Asturies

Montserrat Caballé va interpretar la ópera italiana Pelagio nel so esrenu n’Asturies

by asturnet

La ópera “Pelagio” escrita en 1857 pol compositor italianu Saverio Mercadante va estrenase n’Asturies el prósimu 9 de setiembre con Montserrat Caballé y el tenor Carlos Álvarez como principales estrelles del repartu. El Teatru Xovellanos de Xixón va ser l’escenariu del estrenu y la OSPA, xunta la Coral Polifónica Xixonesa los acompañantes de Caballé y Álvarez.

La diva catalana va interpretar a Bianca, una supuesta fía perdida del rei Pelayu a la qu’esti alcuentra tres la batalla de Cuadonga casada con un rei moru. Esti ye l’entamu de la traxedia na obra compuesta por Mercandante y estrenada nel teatru de San Carlo de Napoles en 1857 y representada por última vez en Bérgamo en 1864.

La dirección musical de la ópera va tar a cargu de Mariano Rivas y el director de los ensayos Adolfo Gutiérrez, director artísticu del Coro Nacional de España. El Teatru Xovellanos ye’l responsable de la producción de la ópera rescatada de Saverio Mercandante y el so estrenu va facese el 9 de setiembre, un día después de la celebración institucional del Día d’Asturies.

Tamién te podria gustar