Portada Comunicación Lisardo Lombardía ye recibíu na Orde de les Artes y les Lletres de Francia

Lisardo Lombardía ye recibíu na Orde de les Artes y les Lletres de Francia

by redacción asturnews
Lisardo Lombardía nomá Caballeru

L’asturianu Lisardo Lombardia, exdirector del Festival Intercélticu de Lorient foi nomáu esti pasáu vienres Caballeru de la Orde de les Artes y les Lletres francesa nun actu col que ponía broche a la so llarga carrera profesional como Direutor del Festival Intercélticu de Lorient (FIL).

Lisardo Lombardia recibió la so condecoración del ministru d’Europa y Asuntos Esteriores Jean-Yves -y Drian, ex alcalde de Lorient, presidente de la rexón de Bretaña de 2004 a 2007.

Lisardo Lombardía Yenes, nacíu’l 10 de febreru de 1955 nel conceyu asturianu de Llaviana, foi Director Xeneral del Festival Intercelticu de Lorient ente 2007, cuando sustituyó nesi cargu a Jean Pierre Pichard, creador del festival, y 2021. Miembru del Conseyu de Cultura de Bretaña hasta 2020 ye tamién médicu pola Universidá d’Uviéu y foi presidente de la Coral Universitaria d’Uviéu nos sos años de mayor sonadía artística y direutor de la fonográfica Fonoastur. Foi tamién l’impulsor del Club de Prensa Asturiana del diariu La Nueva España, del que foi director mientres 18 años enantes d’incorporase al equipu organizador del Festival de Lorient como Direutor, dempués de munchos años de dirixir la delegación asturiana nel FIL.

Dende 1983 preside la Fundación Belenos, fundación empobinada al estudiu del mundu celta n’Asturies, y en 2015 recibió la Medalla d’Asturies de plata por mor del so llabor espardiendo la cultura y la música de nueso pel mundu.

Tamién te podria gustar