Portada Cine La Fundación Príncipe programa un ciclu de cine dedicáu a Arthur Miller

La Fundación Príncipe programa un ciclu de cine dedicáu a Arthur Miller

by asturnet

La Fundación Príncipe d’Asturies entama un ciclu de proyecciones cinematográfiques dedicada al dramaturgu norteamericanu Arthur Miller n’homenaxe al escritor que recibió en 2002 el Premiu de les Lletres.

Robert A. Miller, fíu del dramaturgu fallecíu en 2005, va tar presente na estrena de les proyecciones el prósimu 18 de febreru nel Teatru Filarmónica d’Uviéu pa presentar el ciclu y la primer película, ‘Muerte d’un viaxante (Volker Schlöndorff, 1985), adaptación de la obra teatral homónima d’Arthur Miller. Va acompañar a Robert A. Miller (productor, amás, de la película ‘Focus’ que se proyecta nesti ciclu), l’actor español José Sacristán, que protagonizó les representaciones teatrales d’obres de Miller como ‘Cristales rotos’ y la mesma ‘Muerte de un viajante’.

L’homenaxe cinematográficu a Arthur Miller va consisitir na proyección de siete películes inspiraes na obra del dramaturgu estadounidense, en versión orixinal, en distintos llugares d’Asturies, como Uviéu, Xixón, Candás, Mieres y La Felguera.

Tamién te podria gustar