Portada Comunicación El Principáu firma un alcuerdu de colaboración de RTVE cola televisión autonómica

El Principáu firma un alcuerdu de colaboración de RTVE cola televisión autonómica

by asturnet

El presidente del Principáu Vicente Álvarez Areces y la directora xeneral de RTVE Carmen Carafell firmaron esti miércoles 30 pela mañana un alcuerdu de colaboración ente l’ente públicu español y la radiotelevisión autonómica asturiana. El conveniu vixente hasta 2007 contempla l’accesu del ente autonómicu a recursos ya instalaciones del centru territorial de RTVE, asina como l’intercambiu de conteníos informativos y l’alquiler a precios preferenciales d’equipos técnicos.

La radiotelevisión asturiana va poder disponer tres esti alcuerdu del usu de les instalaciones del centru de San Esteban de les Cruces na so planta baxa pal entamu de les sos emisiones de la programación informativa. L’intercambiu de noticies y de cobertura d’actos insitucionales tamién se contempla nel alcuerdu, asina como l’accesu preferencial a equipos d’unidá móvil per parte de l’autonómica asturiana y a los fondos audiovisuales del centru territorial de RTVE.

Nel testu del conveniu especifícase que’l Principáu nun fai darréu aportación económica dala, a nun ser nel casu de l’asunción de los pagos prefernciales por usu de recursos ya instalaciones que fixe l’ente públicu español. L’alcuerdu entra en vigor dende la so firma hasta’l 31 d’avientu de 2007, fecha na que va tener que ratificase o propiciar la firma d’un nuevu conveniu de colaboración ente les dos empreses de comunicación.

Tamién te podria gustar