Portada Música El Premiu al Meyor Cantar llega con novedaes y programación especial na RPA

El Premiu al Meyor Cantar llega con novedaes y programación especial na RPA

by asturnet

Por cuenta de la Gala del Premiu al Meyor Cantar, que va desenvolvese esti vienres 1 de marzu nel Teatru de La Llaboral de Xixón, Radio del Principáu d’Asturies (RPA) va emitir una programación especial. Asina, van producise dos programes específicos dedicaos a esti premiu, el primeru d’ellos na madrugada del miércoles al vienres, de 00:00 a 01:00 hores, y el segundu na madrugada del xueves al vienres nel mesmu horariu.

Na primer entrega va falase de los motivos polos que se creó esti gallardón y de la so finalidá, asina como de la dinámica y funcionamientu del mesmu; va facese tamién un repasu de los ganadores de les seis ediciones anteriores y la última parte va dedicase a comentar el Festival de la Canción en Llingües Minoritaries d’Europa Liet International, al que va como representate oficial de la llingua asturiana’l grupu o artista que se fai con esti premiu.

El segundu programa va ocupar el tiempu en falar colos cinco finalistes del presente añu: Aire, ACD, Taranus, Fala Non Caduca y La Tarrancha, y sentir y comentar con ellos el tema col que participen. La dirección y presentación d’estos espacios especiales va tar al cargu de Xune Elipe, que dirixó a lo llargo de seis años na mesma emisora’l programa Rockmería. Nellos va presentase tamién la sintonía o banda sonora orixinal compuesta a costafecha pa esta séptima edición del Premiu al Meyor Cantar pol músicu y productor corverán Sergio Rodríguez, siendo precisamente ésta una de les novedaes que tien el premiu na edición d’anguaño.

La Gala d’Entrega del Premiu al Meyor Cantar va desarrollase’l vienres 1 de marzu, a partir de les 20:30 hores, nel Teatru de La Llaboral de Xixón, con entrada llibre. Na mesma, presentada por Sonia Fidalgo y Naciu Varillas, van participar los cinco finalistes cola interpretación en directo del tema nomináu y va incluir tamién l’actuación del grupu ganador del añu pasáu, Asturiana Minning Company.

Como novedá va regalase un discu esclusivu, coles canciones ganadores de les ediciones anteriores y les finalistes d’esti añu, amás de la sintonía del VII Premiu al Meyor Cantar; el cedé ye una producción especial que namás va poder consiguise asistiendo a esti actu nel que va sabese cuála foi la meyor composición musical n’asturianu del añu 2012.

fFinalistes del Premiu al Meyor Cantar

Tamién te podria gustar