Portada Cine El 43 Festival de Cine de Xixón va repasar el nuevu cine italianu xunta les filmografíes de Claire Denis y Todd Solondz

El 43 Festival de Cine de Xixón va repasar el nuevu cine italianu xunta les filmografíes de Claire Denis y Todd Solondz

by asturnet

La edición númberu 43 del Festival Internacional de Cine de Xixón va celebrase del 24 de payares al 2 d’avientu con una programación tan intensa y diversa como la d’ediciones anteriores. Una retrospectiva del nuevu cine italianu y homenaxes a realizadores como la francesa Claire Denis, l’americanu Todd Solondz o la finlandesa Pirjo Honkasalo formen parte del menú d’esti añu.

La fidelidá a les sos señes como atopada de referencia del cine independiente ye’l leit motive de la cuarenta y tres edición del Festival de Xixón. Una sección oficial empobinada a la proyección de llargometraxes y cortos, coles otres avezaes estayes como Enfants Terribles (pa neños y mozos), o la nomada Desorde y Conciertu (documentales musicales), amás de Llendes (películes esperimentales na llende ente la ficción y la realidá) y del non menos clásicu Día d’Asturies, dedicáu a amosar cortometraxes de realizadores nuevos del nuestru país, son les propuestes de la edición en marcha.

Tamién te podria gustar