Portada Música Dixebra, Skanda, la Col.lá Propinde, Cahórnega y Héctor Braga, protagonistes de la nueche folk de Baíña

Dixebra, Skanda, la Col.lá Propinde, Cahórnega y Héctor Braga, protagonistes de la nueche folk de Baíña

by asturnet

La Conceyalía de Cultura del Ayuntamientu de Mieres, que preside Diana González, y el representante de la Hermandá de San Bartolome de Baíña, Jose Ignacio Iglesias, presentaron la setima edición del Festival + ó – Celta, una cita tradicional nel calendariu de branu d’Asturies y que s’enmarca dientro de les fiestes de la de Baíña. El festival, al que l’añu pasáu foron más de 3000 persones, tien nesta nueva edición como protagonistes a los cántabros Cahórnega, Dixebra, Skanda, la Col.lá Propiden y Hector Braga.

Dixebra son yá historia de la música asturiana; los mierenses de Skanda son ún de los grupos asturianos con mayor proyección internacional ; los l.lenizos de la Col.lá Propinde tán acantes de sacar el so discu Güeria ; y Cahórnega son parte esencial de la música de raíz na comunidá vecina de
Cantabria. Pela so parte, Hector Braga va ufiertar un espectáculu diferente al restu, basáu nos romanceros tradicionales asturianos y nel so últimu discu “Encoplando”.

El Festival Celta, pal que se van poner autobuses nocherniegos especiales dende Mieres, marca l’empiezu de les fiestes de San Bartome, la nueche del vienres 25 d’agostu, a partir de les 22 hores.

Tamién te podria gustar