Portada Convocatories ‘PhotoLes’ va tar n’Uviéu hasta mediaos de xunetu

‘PhotoLes’ va tar n’Uviéu hasta mediaos de xunetu

by asturnet

Redacción.

Esti sábadu va inaugurase n’Uvieu PhotoLes, una esposición coleutiva ya itinerante que como diz l’epígrafe ‘Lesbianes retratando lesbianes’, ta compuesta d’una serie de semeyes de lesbianes feches por fotógrafes tamien lesbianes. La esposición va pasar per dellos llocales d’Uvieu a lo llargo de los meses de xunu y xunetu y ta organizada por ‘Tribadas’, el grupu de lesbianes de Xente Gai Astur (XEGA).

PhotoLes, ta yá na so segunda edición y surdió según los organizadores “de la necesidá de visibilizar al coleutivu lesbicu y mostrar la so riqueza y diversidá, los sos matices y contrastes, asina como sirvir de rampla de llanzamientu pa les fotógrafes”. PhotoLes va percorres, como fizo na so primer edición, sales d’esposición, centros de cultura, cafes y chigres de delles comunidaes autónomes.

N’Asturies va inaugurase mañana sábadu a les ocho la tarde nel Conceyu Abiertu, na cai La Gascona, 12 y ellí va tar del 11 al 28 de xunu, con horariu d’apertura de 18 a 22 hores. Darreu, ente’l 29 de xunu y el 15 de xunetu, va tar nel Llocal Cambalache, na cai Martínez Vigil, 30, abierta de llunes a vienres ente les 10 y les 13:30 hores y peles tarde de 16 a 20:30 hores.

Tamién te podria gustar