Portada Educación SUATEA pide l’añu sabáticu nes sos negociaciones con Educación

SUATEA pide l’añu sabáticu nes sos negociaciones con Educación

by asturnet

SUATEA va plantear nes sos desixencies pa meyorar les condiciones llaborales del profesoráu na mesa de negociación cola Conseyería d’Educación el derechu a disfrutar d’un añu sabáticu con permisu retribuiu, ente otres reivindicaciones profesionales. La propuesta ufierta la posibilidá de que los docentes puedan trabayar cuatro años con una reducción parcial del sueldu que habrá vali-yos pa disfrutarr d’un permisu retribuíu el quintu añu.

El sindicatu señala la esistencia d’esta posibilidá n’otres comunidaes y afirma que contribúi a favorecer la conciliación de la vida personal y llaborar, la dedicación al estudiu y la formación y a reducir delles enfermedaes profesionales como l’ansiedá y l’estrés.

La organización sindical autónoma va defender tamién nes sos negociaciones con Educación l’ampliación del permisu de maternidá y el cambiu de permisu de lactancia por incrementu del de maternidá, xunto a l’afitamientu del permisu por paternidá y l’ampliación d’entrambes modalidaes si la pareya tien fíos menores. Otres de les dispenses temporales que va reinvindicar SUATEA son los permisos por adopción, con tratamientu especial nel casu de l’adopción internacional; l’ampliación por guarda llegal; les escedencies pol tiempu necesariu pa cuidáu d’un familiar al so cargu y la llicenca ensin retribución de tres meses, escepcionalmente ampliada a otros tres, pa en casu d’atención a un familiar por enfermedá grave. El tercer bloque de reivindicaciones llaborales del sindicatu constitúilu la propuesta d’un sistema de permutes temporales dientro y fuera d’Asturies, col enfotu de conciliar vida llaboral y personal, asina como a meyorar les condiciones de salú llaboral del profesoráu.

Tamién te podria gustar