Portada Cine Ramón Lluis Bande estrena “El Paisano, un retratu colectivu”

Ramón Lluis Bande estrena “El Paisano, un retratu colectivu”

by asturnet

Esti domingu, 27 de payares, a les cinco la tarde, estrenase nos multicines Centro (sala 2) de Xixón, dientro de les actividaes del 43º Festival Internacional de Cine, el documental de Ramón Lluis Bande “El Paisano, un retratu colectivu”, abriendo asina los actos d’homenaxe pol decimu aniversariu de la muerte del líder comunista. A la presentación van asistir dirixintes d’Izquierda Xunida y del Partíu Comunista d’Asturies, como Gaspar Llamazares y Jesús Iglesias.

El 21 de febreru va facer diez años de la muerte d’Horacio García Inguanzo, históricu líder comunista. Con tal ocasión, la Fundación que lleva’l so nome y la Conseyería de Cultura del Principáu d’Asturies coproducen un documental, rodáu pol escritor y realizador Ramón Lluis Bande, que s’estrena esti domingu, a les cinco la tarde, nos multicines Centro (sala 2) de Xixón, valiendo como arranque pa los homenaxes qu’a lo llargo del añu qu’entra se van facer en memoria d’El Paisano.

El documental recupera la so figura a travies de les persones que lu trataron, como ye’l casu de Senen ‘el de Polio’, ‘El Polesu’, ‘El Portu’, ‘Gelín’y ‘Otones’, ente otros. Al tiempu que esplica la historia del comunismu asturianu nel franquismu y la transición a la democracia.

Tamién te podria gustar