Portada Cine Los cines Brooklin echen el pieslle

Los cines Brooklin echen el pieslle

by asturnet

La última sala de cine urbana d’Uviéu, los cines Brooklyn, echó ayeri’l peslle, depués de 28 años d’actividá, pa dar pasu a una superficie comercial de mediana supercie. A partir de güei los únicos cines d’Uviéu tán nel centru comercial Los Prados, ensin cuntar con sales non proyectaes pal cine como les de Caxastur o el teatru Filarmónica.

Uviéu tuvo, ente otros, los cines Aramo, Principado, Real Cinema, Clarín o los Minicines; la presión de les sale de los centros comerciales provoca la unión de la capital asturiana a la llarga cifra de localidaes asturianes que perdieron les sos sales urbanes.
La primer de les películes proyectaes nos cines Brooklin foi “La Luna” del director italianu Bertolluci allá pela añu 1978 y la última foi “Volver” d’Almodovar na sesión de les 22.30 d’ayeri 18 de febreru.
Los seis empleaos del cine Brooklyn, pertenciente a la cadena Clarín, pasarán a trabayar nos cines Marta d’Avilés y Centro de Xixón; últimos cines d’una cadena que llegó a tener sales en delles ciudaes del estáu.

La Filmoteca d’Asturies posiblemente seya’l destín del proyector de 35 milímetros y de la llámpara de carburo que decoren les zones comunes del espaciu.

Tamién te podria gustar