Portada Patrimoniu Les denuncies d’Andecha Astur y la Plataforma de Corvera aparen temporalmente les obres de Truyés

Les denuncies d’Andecha Astur y la Plataforma de Corvera aparen temporalmente les obres de Truyés

by asturnet

Les denuncies d’Andecha Astur y los vecinos de la Plataforma pola Defensa del Patrimoniu Cultural de Corvera ente la Comisaría d’Agües de la CHN poles actuaciones de la promotora Dolabay-Erma SA-Grupo nel regatu de Truyes, llograron que se suspendieren temporalmente les obres por faltar los permisos necesarios, a la espera d’una sanción exemplar.

Con fecha 20 d’abril la Confederación Hidrográfica del Norte (CHN) acordó “a fin de evitar males mayores a los sos responsables” la midida cautelar d’ “aparar les obres consistentes nel entubamientu del regatu de Truyes; movimientos de tierres na zona de policía y servidume del regatu; tala d’árboles y depósitu de tierres sobre fontes” ( Apart.2 , art.119 Ley de Aguas ). Esta paralización temporal ta a la espera de que la Comisaría d’Agües de la CHN estime una sanción exemplar a esti respectu.

P’Andecha Astur, esta ye una midida cuanto menos esperada , yá qu’esta empresa ta incumpliendo de contino la llegalidá vixente, según la formación política, “col beneplácitu del equipu de gobiernu del Ayuntamientu de Covera”.

Tamién te podria gustar