Portada Gastronomía La producción del vinu de Cangas xubió un 9,4% nun añu

La producción del vinu de Cangas xubió un 9,4% nun añu

by asturnet

El Conseyeru de Mediu Rural y Pesca esplicó ayeri nuna rueda de prensa qu’en 2009 la producción algamó a 71.248 llitros, un 9,4% más qu’en 2008, “lo que da una idea del grau d’afitamientu del sector”. Amás anuncióse que demientres los díes 8, 9 y 10 d’ochobre, la villa de Cangas va convertise na capital del vinu cola celebración de la Fiesta de la Vendimia. Les cais de la villa canguesa acueyen a tolos llagares productores del Vinu de la Tierra de Cangas amás d’una gran cantidá d’espositores tantu d’artesanía típico como d’agroalimentación.

Esta fiesta ta promovida pola Xunta Local d’Hostelería de Cangas y na so organización collaboren la IGP Vinu de la Tierra de Cangas, el Conceyu de Cangas, según otres entidaes y asociaciones rellacionaes cola hostelería y la gastronomía asturiana.

Na edición d’anguaño, el Presidente de Cantabria, Miguel Ángel Revilla, va recibir la Cepa d’oru” qu’añalmente concede la xunta d’hostelería local de Cangas a les persones distinguíes pa exercer d’embaxadores del Vinu de Cangas y de la cultura y tradiciones populares.

Tamién te podria gustar