Portada Sociedá La Conseyería de Valledor propuso-y al Gobiernu aumentar el presupuestu de l’Academia de la Llingua

La Conseyería de Valledor propuso-y al Gobiernu aumentar el presupuestu de l’Academia de la Llingua

by asturnet

Aumenta-y l’asignación añal a l’Academia de la Llingua. La Conseyería de Xusticia, Seguridá Pública y Relaciones Esteriores, rexida por Francisco Javier García Valledor y emblema de la presencia d’Izquierda Xunida-Bloque por Asturies nel Gobiernu’l Principáu, propuso-y al Executivu, nuna “decisión política”, incrementar el presupuestu de l’Academia pa mitigar la falta de medios materiales que denuncia la entidá.

Tala propuesta llegó al senu’l Gobiernu autonómicu con ocasión de la negociación del Plan de Normalización Sociollingüística, cuyu análisis entamó’l Conseyu de Gobiernu nes últimes selmanes, y agora espera una resolución del conxuntu l’Executivu, que yá amosara interés poles limitaciones de la sé de l’Academia n’Uviéu en 2001, nel primer mandatu’l presidente Vicente Álvarez Areces.

La razón básica qu’argumentó el departamentu de Valledor pa proponer l’aumentu de medios económicos pa la institución académica que dirixe Ana Cano ye que’l presupuestu de l’Academia “ta estancáu”, según precisen dende la propia Conseyería, el mesmu razonamientu que responsables de l’Academia de la Llingua reiteraron ayeri a Asturnews.

Lixeru incrementu

Coles cifres na mano, el cuadru de presupuestos de la Conseyería de Cultura pa 2005 afita una asignación añal a l’Academia de 233.678 euros -38,8 millones de les vieyes pesetes-, una cantidá lixeramente superior a la consignada en 2004.

Responsables de l’Academia de la Llingua vienen reiterando-y dende hai más de cuatro años al Gobiernu autonómicu, encargáu de mantener económicamente a la entidá, la necesidá imperiosa de meyorar los medios materiales de la so sé, un segundu pisu anterior a la Guerra Civil allugáu na cai Marqués de Santa Cruz, nel que nun hai una sala con capacidá pa más de 14 persones y la colección de llibros de la entidá académica tien que se repartir por estremaos cuartos del inmueble.

Archivu. L’Academia de la Llingua denuncia la “gravísima y absoluta” falta d’espaciu de les sos instalaciones

Tamién te podria gustar