Portada Lliteratura Jon Kortázar fai una actualización del teatru pastoril

Jon Kortázar fai una actualización del teatru pastoril

by asturnet

L’escritor Jon Kortázar pieslla les Xornaes ‘Universidá n’escena’ con una conferencia a les doce la mañana sobre l’actualización del teatru pastoril. Tres de la ponencia Eladio de Pablo va dirixir la llectura dramatizada de la obra ‘Un compromisu maxinariu’ de Chechu García. Presentaciones de llibros y obres de teatru enllenen d’actos el Día del Llibru y del Discu n’Asturianu, nel que los compradores van recibir como regalu el DVD presentáu antiayeri por Javier Maqua y Ramón Lluis Bande ‘Pieces’.

El monologuista Carlos Alba ‘Cellero’ presenta na Carpa de LlibrUvieu, nel paseu de los Álamos d’Uvieu, a les seis de la tarde, el llibru ‘Del Chigre’ editáu por Trabe, mentes qu’una hora más tarde nel Forum Fnac de Parque Principáu va volver presentase y facese visionáu del DVD ‘Pieces’.

A les ocho la tarde, el Nuevu Teatru de La Felguera va acoyer la presentación de la obra ‘El cantar de los pipiolos’ de la compañía N’Alpargates y Orbayando. El testu, de Pedro Mario Herrero, ta adaptáu al asturianu por Ismael González Arias.

‘El cesto de Xan’, de Jesús Álvarez Valdes, va ser representáu a les nueve la nueche nos Baxos del Conceyo del Franco (Á Caridá) pola Asociación ‘Juan Manuel Mendez’, mentes qu’a les ocho y media la Casa la Cultura ‘Marta Portal’ de Nava fadrá otro tanto cola obra ‘La herencia del tíu’, d’Eloy Fernández Caravera, na que trabaya la Compañía ‘El Hórreo’.

L’últimu de los actos pa esti vienres va facese nel Centru Cultural ‘El Llar’ de Les Vegues, en Corvera, y correspuende a la obra ‘Colasa Maquiavelica’ d’Eloy Fernández Caravera, llevada a escena pol Grupu de Teatru ‘Xana’.

Tamién te podria gustar