Portada Cine El Festival de Cine Asturianu torna a Madrid esti añu

El Festival de Cine Asturianu torna a Madrid esti añu

by asturnet

La sétima edición del Festival de Cine Asturianu fadráse en Madrid onde s’entregarán un añu más los Premios del Festival nes sos diferentes categoríes. L’eventu tendrá llugar el 9 de mayu nel Atenéu de Madrid, allugáu na cai del Prado 21, escenariu onde ñació la primer edición del Festival de Cine Asturianu nel añu 2005 col apoyu de la Sección de Cine d’esta vieya institución. Nos actos, d’asistencia llibre y de baldre, amás de la entrega de Premios del xuráu d’esta edición tendrá lugar la proyección de los curtios ganadores y homenaxes a destacaes personalidaes del cine asturianu.

Tamién va presentase, per primer vegada en Madrid, el llibru “Historia del Cine Asturianu”, de Xaviel Vilareyo, un documentáu repás a tola hestoria del sétimu arte asturianu dende la mesma llegada del cine a Asturies hasta l’actualidá.

Los xuraos d’esta edición del Festival són los realizadores Teresa Marcos, Iñaki Ibisate y Ángeles Muñiz, participantes y premiaos n’anteriores ediciones del Festival. El Festival promociona trabayos documentales y de ficción de realizadores asturianos o bien rodaos n’Asturies o en llingua asturiana col fin de dar a conocer el cine asturianu más actual asina como reconocer a les figures más destacaes de la hestoria del cine asturianu. Gil Parrondo, Mary Paz Pondal, Xuan Gona, Gonzalo Suárez, Lilián de Celis y Juan José Otegui yá pasaron pel Festival de Cine Asturianu recibiendo’l so Premiu d’Honor del Cine Asturianu n’anteriores ediciones.

Tamién te podria gustar