Portada Conceyos Xixón entama les xornaes ‘Educación y Hestoria con Memoria’

Xixón entama les xornaes ‘Educación y Hestoria con Memoria’

by redacción asturnews

El Departamentu d’Educación del Ayuntamientu de Xixón entama per segundu añu consecutivu les Xornaes Educación y Hestoria con Memoria,  coles mires d’impulsar l’alderique sobro la memoria democrática y la inclusión d’estos conteníos nel currículum y nes iniciatives educatives. Van ser el martes 29 de payares, el miércoles 30 de payares, el xueves 1 d’avientu, el vienres 2 d’avientu, el xueves 15 d’avientu y el vienres 16 d’avientu.

El programa ye frutu de la collaboración ente distintes árees municipales (Cultura y Educación, Memoria democrática ya Igualdá), y anque tien un interés especial pal profesoráu, dirixir a cualquier persona con interés por esta temática.

Una novedá d’estes II Xornaes ye que’l profesoráu va poder certificar 1 creitu de formación al traviés del Centru de Profesores y Recursos de Xixón, lo cual refuerza’l curiosu del programa formativu.

Per otra parte, hai que destacar qu’estes xornaes yeren una de les propuestes del Plan d’Acción que Xixón/Xixón presentó pa coordinar la Rede Estatal de Ciudaes Educadores (RECE). van espublizar a toles ciudaes miembru de REZAR (más de 230), que van tener la oportunidá de participar tantu de manera presencial como de manera telemática, pos les xornaes van retresmitise íntegramente al traviés d’internet. Amás, les xornaes van ser el marcu d’entamu d’un grupu de trabayu sobro Educación y Hestoria con Memoria de la Comisión de Siguimientu de REZAR.

Nesta segunda edición les Xornaes xorrecen con un ampliu programa d’actividaes paraleles gratuites:

  • Proyecciones de cine, con 4 películes y documentales qu’amás de proxectase pa públicu xeneral van tener sesiones mañaneres alcordaes con centros educativos
  • 9 esposiciones partíes por tola ciudá, ente la que destaca, gracies a la collaboración de la Oficina de Polítiques d’Igualdá, la esposición “Papillons, la palabra non felicidá”, nel Muséu Barjola (18 de payares al 11 d’avientu)
  • 4 itinerarios sobro hestoria y memoria democrática
  • Presentación d’un llibru

Más información

Tamién te podria gustar