Portada Lliteratura Cangas convoca’l so concursu infantil de rellatos n’asturianu

Cangas convoca’l so concursu infantil de rellatos n’asturianu

by asturnet

Con motivu de la celebración de la XXXIV Selmana de les Lletres Asturianes, el Conceyu de Cangas del Narcea organiza’l V Concursu de cuentos n’asturianu Otilio Álvarez Rodríguez. El concursu va ser una de les actividaes principales d’esta selmana, que se celebrará como vien siendo vezu a principios del mes de mayu, y va tar dirixíu a neños y neñes del conceyu que tean cursando quintu y sestu de primaria.

Cada participante va poder presentar una obra namás: orixinal, inédita y escrita n’asturianu, siendo posible usar les variedaes occidentales y l’estándar de la llingua. Amás de participar nel concursu, les obres presentaes van formar parte d’una esposición y ser usaes en campañes de normalización llingüística. Les trés obres que presten más al xuráu van ser premiaes con un llote de llibros y material escolar y los autores van ver los sos testos publicaos na páxina web del Conceyu Cangas.

El Serviciu de Normalización L.lingüística, asitiáu na Casa la Cultura, ye’l destinatariu de les obres que los escolinos tienen d’entregar enantes del 22 d’abril. Esti mesmu departamentu alviertió tamién a tolos profesores y al alumnáu interesáu nel concursu sobre la posibilidá de facese con materiales y consultar cuestiones de tipu llingüísticu.

Bases completes del concursu

Tamién te podria gustar