Portada Lliteratura Cabranes celebra’l centenariu de Xosefa Canellada con unes conferencies

Cabranes celebra’l centenariu de Xosefa Canellada con unes conferencies

by asturnet

Pola mor del centenariu del ñacimientu de la filóloga y escritora María Xosefa Canellada, el Conceyu de Cabranes, en collaboración col Seminariu de Filoloxía Asturiana de la Universidá d’Uviéu, organiza unes conferencies na Casa la Cultura-Centru de Llectura de Santolaya (Cabranes). Los actovs van entamar el vienres 19 d’ochobre.

Xulio Viejo Fernández, profesor de la Universidá d’Uviéu y miembru del Seminariu de Filoloxía Asturiana va falar el vienres día 19 d’ochobre a les 19,30 hores de l’autora, na conferencia titulada “María Xosefa Canellada: investigación y compromisu”.

El vienres siguiente, 26 d’ochobre a les 19,30 hores, el profesor de la Universidá d’Uviéu, Ramón d’Andrés dará llectura a la conferencia “Lo que pensaba María Xosefa Canellada de la normalización del asturianu”.

Les xornaes van rematar el miércoles 31 d’ochobre a les 19,30 hores con “Obra lliteraria de María Xosefa Canellada: la ética nel canon lliterariu”, por Pilar Fernández, profesora del Institutu “Pérez de Ayala” d’Uviéu.

La entrada a toes elles ye llibre.

Tamién te podria gustar