Portada Sociedá Asturies concede la so medalla de plata a Lisardo Lombardía

Asturies concede la so medalla de plata a Lisardo Lombardía

by redacción asturnews
Lisardo Lombardía entrevistado en la radio frances

Lisardo Lombardía va recibir la Medalla d’Asturies de plata esti setiembre por mor del so llabor espardiendo la cultura y la música de nueso pel mundu. L’anuncia facíala esti día’l Gobiernu del Principáu que tamién concedía la medalla d’oru a la Corporación Masavéu.

El Conseyu de Gobiernu del Principáu tomaba esta decisión na so xunta d’esti miércoles 19 d’Agostu, concediendo una medalla d’oru y cuatro de plata. Amás de la medalla d’oru a la Corporación Masavéu, qu’esti añu celebra’l 175 aniversariu de la so fundación, concediéronse cuatro medalles d’Asturies de Plata.

Xunta a Lisardo Lombardía van recibir la medalla d’Asturies el Grupo Casturfeito, la Real Federación de Fútbol del Principáu y la comunidá educativa de los Colexos Rurales Agrupaos del Principáu.

Lisardo Lombardía ye un mélicu llavianés enforma más conocíu pol so trabayu como responsable munchos años de les actividaes culturales del diariu la Nueva España, nel so club cultural, y sobremanera como promotor musical y responsable de la discográfica asturiana FonoAstur. Amás, vieno desenvolviendo un granible llabor nel ámbitu de la investigación etnográfica al frente de la Fundación Cultural Belenos, que espubliza la revista “Asturies”, Ye’l director artísticu del Festival de Lorient desde 2007 cuando sustituyó nesi cargu a Jean Pierre Pichard, creador del festival.

Tamién te podria gustar