Portada Lliteratura Areces asiste en Madrid a la presentación del cuartu centenariu del ‘Quijote’, que secunda Asturies

Areces asiste en Madrid a la presentación del cuartu centenariu del ‘Quijote’, que secunda Asturies

by asturnet

El 400 cumpleaños del ‘Quijote’ calienta motores. El presidente autonómicu, Vicente Álvarez Areces, viaxó esta mañana a Madrid pa tomar parte de la presentación oficial de los actos al rodiu’l cuartu centenariu de la clásica narración de Miguel de Cervantes, considerada’l gran referente de la narrativa en llingua castellana. Asturies secundará la efemérides con varies iniciatives.

Ente elles, Areces yá anunció que’l Principáu asoleyará en comuña cola ‘Real Academia de la Lengua Española’ una edición especial de 10.000 exemplares de la obra de Cervantes, a un preciu popular de menos de 6 euros y col envís d’alitar la conocencia’l clásicu de la lliteratura castellana ente los ciudadanos asturianos.

El volume auspiciáu pol Gobiernu autonómicu sedrá un llibru de tapa dura, con 1.300 fueyes illustraes con grabaos facsimilares del sieglu XVIII y collaboraciones, ente otros autores, de Mario Vargas Llosa, Francisco Ayala, Martín de Riquer, Guillermo Rojo, José Antonio Pascual y Margit Frenk.

De forma paralela, la Conseyería de Cultura habilitará una esposición monográfica sobro la dómina de Miguel de Cervantes, comisariada pol hestoriador Gonzalo Anes, y una segunda amuesa itinerante aportará en tren a Asturies. Amás, Xixón sumaráse a les conmemoraciones con una esposición a partir d’una rica colección particular de grabaos, sellos y monedes na que s’amosarán dos ediciones de la obra de Miguel de Cervantes editaes en 1605 y custodiaes pola Universidá d’Uviéu.

Tamién te podria gustar