Portada Sociedá Les biblioteques públiques atesoren dos mil obres n’asturianu

Les biblioteques públiques atesoren dos mil obres n’asturianu

by asturnet

Dos mil d’ente mediu millón. Les biblioteques públiques asturianes d’ámbitu autonómicu, qu’ultimen un meyor serviciu al traviés d’internet p’aportar a más llectores y popularizar l’usu de los catálogos, atesoren un total de 1.937 obres lliteraries escrites en llingua asturiana sobre un total de 484.264 llibros y cartafueyos, lo que supón alpenes el 0,4 por cientu de los fondos.

Esi ye’l datu consultable nos ordenadores en rede polos que s’accede al catálogu xeneral de les biblioteques públiques que son titularidá del Principáu, pa les qu’inda ayeri el presidente autonómicu, Vicente Álvarez Areces, vaticinó un meyor serviciu gracies a la busca y solicitú de títulos al traviés d’internet.

Los casi dos mil rexistros en llingua asturiana qu’atesoren les biblioteques asturianes, catalogaos nel sistema informáticu embaxo’l términu “bable”, suponen el doble de les obres que tien catalogaes l’Axencia española del ISBN, l’organismu ensertáu nel Ministeriu d’Educación, Cultura y Deporte, que controla y sistematiza tola producción editorial estatal, asignándo-y un númberu a cada obra dientro d’un códigu d’aplicación mundial (l’International Standard Book Number, que da llugar al acrónimu ISBN).

La industria editorial n’asturianu asoleya alredor de cien nuevos títulos cada añu, una cifra lixeramente superior a la de llibros que salen al mercáu añalmente subvencionaos pola Conseyería de Cultura del Principáu. Na última convocatoria resuelta, la correspondiente a 2003, el Gobiernu autonómicu subvencionó la edición de 74 llibros, d’ente los 165 proyectos presentaos.

Tamién te podria gustar