Portada Patrimoniu L’Archivu Hestóricu rescata una serie de partitures de música medieval

L’Archivu Hestóricu rescata una serie de partitures de música medieval

by asturnet

L’Archivu Hestóricu Provincial acaba de rematar el procesu de restauración d’un conxuntu de partitures de música medieval asturiana que taben desapaecíes y ocultes como encuadernaciones de documentos notariales. La colección ufierta pieces litúrxiques d’ente los sieglos XII al XIV.

Munches de les partitures agora restauraes conocíense polos repertorios conservaos de monesterios asturianos o del archivu de la Catedral, sicasí los orixinales nun s’atoparon hasta finales de los años ochenta del sieglu pasáu. Dende entós el procesu de restauración y recuperación de les pieces sufrió dellos altibaxos motivaos poles dotaciones presupuestaries de les distintes adminsitraciones. Agora les monxes pelayes d’Uviéu acaben de rematar la restauración.

Les obres recuperaes constitúin una aportación importante al patrimoniu de la música medieval asturiana y presenten una valiosa fechura artística y caligráfica de los monxos amanuenses que los copiaron. Esti conxuntu representa anguaño el fondu más antigu del Archivu Hestóricu d’Asturies.

Tamién te podria gustar